Bakan Çelik: Kayıt parası silah olmasın

Haber Giriş : 08 Haziran 2006 06:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Velilerden zorla para toplanmasının kesinlikle yasaklandığını belirten Bakan Çelik, geçici sözleşmeli öğretmenlere de yaklaşık 400 YTL'lik 2006-2007 eğitim öğretim yılı hazırlık ödeneğinden faydalanacakları müjdesini verdi

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, kayıt parası konusunda sert uyarıda bulunarak, "Ya kayıt parası verirsin ya da çocuğunu kayıt etmem' gibi kayıt meselesini bir silah olarak kullanıp velilerden para toplanmasını kesinlikle yasaklıyoruz" dedi. Bakan Çelik, sözleşmeli öğretmenlere ise müjde vererek 2006-2007 eğitim öğretim yılı hazırlık ödeneğinden faydalanacaklarını açıkladı.

BAĞIŞ AYRI KAYIT AYRI

Okullara velilerin gönüllü yapacakları bağışların ise kayıt parasından farklı olduğunu özellikle vurgulayan Bakan Çelik, şöyle dedi: "Sizin çocuğunuz bu okulda okuyor okul aile birliği okulun menfaatine, gönüllülük esasına dayalı katkı sağlanacaksa ona bir şey diyemeyiz ama ya 'kayıt parası verirsin ya da çocuğunu kayıt etmem' gibi kayıt meselesini bir silah olarak kullanıp velilerden para toplanmasını yasaklıyoruz."

ÖDENEK MÜJDESİ

Bakan Çelik sözleşmeli öğretmenlere statü değişikliği getiren kanun tasarısının imzasının da Bakanlar Kurulu'nda tamamlanmak üzere olduğunu söyledi. Kanunun Cumhurbaşkanı Sezer tarafından onaylanması konusunda bir tereddütü bulunmadığını belirten Bakan Çelik, " Eğitim- öğretim dönemi bitmeden bu arkadaşları 4/c'den 4/b'ye geçirmiş olacağız. O mesele çözülmüş olacak. Maaşlarını onaylanır onaylanmaz alacaklar. Ayrıca bu arkadaşlara eğitim öğretime hazırlık ödeneğinden onlar da faydalanacak. Eğitim-Öğretime hazırlık ödeneği bütçe ile birlikte ayarlanıyor ama 400 küsür YTL gibi bir rakam. 20 bin civarında öğretmenden bahsediyoruz."

Bir soru üzerine YÖK kanun taslağına nokta koymadıklarını belirten Bakan Çilek, "Sayın Başbakan virgül koyduğunu söyledi konuya. Virgülden sonra ne zaman devam edeceğimiz belli değil" diye konuştu.

Geçen, "cızırtı" çıkardı, şef attı

Günlük siyasi gelişmelere de değinen Bakan Çelik, Hatay Milletvekili Fuat Geçen'in ihracını ise orkestra örneği ile açıkladı. Çelik,"Biz partide çok sesliliğe evet demeliyiz. Bunun adı orkestrasyondur. Buradan bir armoni çıkmalıdır ama siz kakafoni yapıyorsanız, sizi şef ihraç eder ve size 'Sen cızırtı çıkarıyorsun ve bu orkestranın ahengini bozuyorsun' der. Kimsenin orkestranın ahengini bozmaya hakkı yoktur" dedi.

Teziç MEB'in projesine destek olacak

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Sekreteri olan kardeşi Ramazan Çelik'in YÖK Başkanı Erdoğan Teziç aleyhine açtığı manevi tazminat davasında 5 bin YTL tazminat kazandığının hatırlatılması üzerine Bakan Çelik, "Ağabeyim de aldığı parayı sordu 'ne yapayım' diye.. Ben de eğitime yüzde yüz destek kampanyasına vermesini söyledim. Para eğitime gidecek" dedi.

BBaykal da nihayet anladı

CHP lideri Deniz Baykal'ın sağa açılmasını,"nihayet anladı" sözleriyle karşılayan Çelik, "Geçenlerde ayakkabı denerken solun denenecek tarafı olmadığını söylemiştim. Nitekim de Sayın Baykal da anladı ki solda iş yok, o da sağa açıldı" diye konuştu.

yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber